Среда, 20. Јул 2022.

Иће, пиће и сувенир са „Етно фестивала“

Под покровитељством Општине Кладово, 22. и 23. јула, Туристичка организација општине Кладово организује традиционалну манифестацију „16. Етно фестивал-Кладово 2022“.

Део главне Улице 22. септембар биће затворен за саобраћај јер ће на стотинак типских штандова излагачи из свих крајева Србије купцима  понудити ручне радове са етно мотивима, грнчарске, дрвене, плетарске и вунене производе настале у занатским радионицама. За оне са истанчаним укусом обезбеђен је слатки и слани програм, чајеви, воћни сирупи, вино и производи од меда…..

„Поента овог фестивала је промоција културне баштине Источне Србије. Фестивал је прилика и за успостављање пословних, пријатељских, културних, привредних и туристичких веза међу градовима, селима и привредницима“, каже Александра Васиљевић, в. д. директора ТОО Кладово.

Више од 10 000 посетилаца из свих крајева наше земље, суседне Румуније, Бугарске, бројни туристи и наши људи из дијаспоре годинама уназад радо посете град управо у време одржавања „Етно фестивала“. Због великог интересовања, сваке године тражи се кревет више.

Организатори Етно фестивала потрудили су се да посетиоцима и учесницима, у вечерњим часовима, на централном Тргу код кружног тока, приреде богат културно-забавни програм. У петак од 20 часова, на великој бини игром и песмом представиће се АНИП „Владимир Павловић Царевац“ из Великог Градишта, ФА „Лазарица“ из Крушевца и КУД „Дунав“ из Свињица, из суседне Румуније. Концерт Габријеле Пејчев је у пола десет, а сат времена пре поноћи наступиће др. Неле Карајлић. У суботу, на бини ће се смењивати фолклорни ансамбли-КУД „Опленац“ из Тополе, КУД  „Вук и Наум“ из Топонице и АКУД „Полет“ из Кладова. Од 22 сата концерт ће одржати Бајага и инструктори.

Сви излагачки штандови радиће нон-стоп у време одржавања фестивала, а у случају да сте нешто заборавили да купите моћи ћете то да обавите и у недељу.