Петак, 03. Септембар 2021.

МИНИСТАРКА ПРИВРЕДЕ У КЛАДОВУ

Министарка привреде, Анђелка Атанасковић са сарадницима и председником општине Сашом Николићем, током радне посете општини Кладово разговарала је са менаџментом Акционарског-друштва "Ђердап-услуге" и пословодством "Термовента". Ђердап-услуге су један од највећих и најсложенијих колектива у Источној Србији, који у 6 организационих јединица запошљава 1500 радника. Акционарско друштво бави се одржавањем обалоутврда и приобаља Дунава, изводи грађевинске радове, машинске и друге занатске услуге. Посета министарке привреде нова је потврда да Ђердап-услуге представљају један од замајаца развоја општине Кладово - истакла је директорка Карменка Бабић.

Компанија Термовент се бави производњом клима комора и "чистих соба" за болнице, хемијску индустрију и фармацеутски сектор, однедавно је постала део швајцарске групације Арбониа. У колективу који запошљава 200 радника верују да ће их то учинити још присутнијим на тржишту, као и да ће проширити палету производа. Разговор је био основа да се министарка упозна са плановима и изазовима са којима се суочава овај привредни колектив, рекао је Никола Мршић, директор производње. Посета фирмама у Кладову наставак је дијалога са привредницима Србије јер су непосредни контакти између привредника и државе значајни за развој економије - истакла је министарка Атанасковић и додала да је у врху приоритета ресора којим руководи подстицај женског предузетништва. Да се жене успешно баве предузетништвом потвђују и пословни резултати колектива којим руководи директорка “Ђердап-услуга”. Рекла је министарка и нагласила да је локална самоуправа предочила све што је до сада урађено и то је основ за надоградњу.

Спремни смо да подржимо све њихове пројекте, у наредној години желимо да подржимо ангажовање председника општине Саше Николића, јер је један од ретких који је сарадњом са министарствима урадио много за свој град - поручила је министарка привреде.

Председник општине Кладово, Саша Николић истако је значај подршке бројних министарстава, Владе и председника Србије Александра Вучића за развој не само општине Кладово већ и овог дела Србије. Како наводе из Министарства привреде, ресорна министарка је до сада обишла око 60 колектива у којима је са руководством компанија разговарала о актуелном привредном амбијенту сагледавајући моделе да се он унапреди и допринесе економском развоју, али и отварању нових радних места један је од закључака са састанака одржаних у Кладову.