Понедељак, 01. Аугуст 2022.

ВАКЦИНЕ ПРОТИВ КОВИД-19

Сви који желе да се вакцинишу против Ковид-19 моћи ће то да обаве у наредном периоду. План имунизације против ове вирусне инфекције је, од 2. до 8. августа, и у надлежности је Завода за јавно здравље „Тимок“ из Зајечара.

У Дому здравља у Кладову планирано је, како се наводи у допису ЗЈЗ „Тимок“ из Зајечара, да се у термину од осам ујутру до 11 часова, од 2. до 8. августа вакцинишу сви они који су термин заказали телефоном. Они који нису телефоном заказали имунизацију моћи ће то да учине од 2. до 8. августа, од 11 до 14 часова. За викенд, у суботу 6. и у недељу 7.августа Дом здравља неће радити имунизацију. У понедељак опет по плану, заказани ће примити вакцину од осам до 11, а незаказани у термину од 11 до 14 часова.

Др Сибирка Мићовић, помоћник директора за Дом здравља Кладово, истиче да кинеску вакцину „Sinopharm“ грађани могу да приме кад желе. За остале вакцине потребно је заказати термин, а руске вакцине нема. Сви који желе да закажу телефоном термин имунизације могу то да учине од седам до 14 часова на број 069-88-38-238, наглашава помоћник директора ДЗ Кладово.