Среда, 01. Септембар 2021.

ВАТРОГАСЦИМА ОПШТИНА КЛАДОВО УСТУПИЛА НОВО ВАТРОГАСНО ВОЗИЛО И ОПРЕМУ

У оквиру реализације пројекта "Развој интервентне инфраструктуре и заједничких услуга у ванредним ситуацијама у прекограничном подручју Дробета Турну Северин - Кладово “ кроз ИПА програма прекограничне сарадње Румунија - Србија, ватрогасно спасилачкој јединици општина Кладово уступила је на коришћење навално ватрогасно возило марке IVECO са противпожарним системом високог притиска. Осим возила, ватрогасци су добили и пратећу опрему чије ће коришћење допринети јачању спремности и капацитета и ефикаснијем деловању током ангажовања на терену припадника ватрогасно спасилачке јединице.

Поред возила, општина Кладово је на неодређено време и без накнаде Ватрогасно-спасилачком одељењу у Кладову уступила на коришћење две инфрацрвене камере, два комплета изолационих апарата, пет потапајућих пумпи за отпадну воду, две баријере за одбрану од поплава на самонадувавање, један дизел агрегат јачине 5 kW и један комплет алата за ванредне ситуације - појаснио је Никола Вуковић, помоћник председника општине Кладово.
Вуковић је рекао да ће ватрогасци уступљено возило и опрему користити за обављање послова заштите од пожара, као и у другим ванредним ситуацијама у циљу заштите и спасавања људи, имовине не територији општине Кладово.
ИПА пројекат прекограничне сарадње Румунија - Србија у области заштите животне средине, реализовали су општина Кладово као партнер и Дробета Турну Северин као водеци партнер. Од укупног износа финансијских средстава општини Кладово припало је 264.300 евра, док су пројектне активности које је реализовао румунски град Дробета Турну Северин финансиране са 449.988 евра.